Як знайти свій стиль і де брати натхнення дизайнеру

Як знайти свій стиль і де брати натхнення дизайнеру

  • 21 лютого, 2023
  • читати 10 хв
Вікторія Ільїна
Вікторія Ільїна Designer у DCoast Design studio, Викладач Комп'ютерної школи Hillel.

Стилі в дизайні можна розділити на комерційні та ефектні. Тому під кожен проєкт підбирається свій стиль і ти, як фахівець, маєш бути неупередженим до будь-якого зі стилів.

У веб-дизайні досить багато стилів і згодом, звичайно, якісь стають трендовими, а якісь йдуть на другий план.

Які є стилі дизайну сайтів? Ось декілька трендових:

3D графіка

3D використовується в інтерфейсах, а також на екранах або панелях, для яких поки що немає контенту. Вибух стилів, в яких інтерфейс поєднаний з 3D, стався в Microsoft кілька років тому, і такі рішення досі виглядають досить цікавими.

Сайти-приклади:

Віртуальна та доповнена реальності

Останнім часом віртуальна реальність привернула багато уваги.

Сайти-приклади:

Градієнти

Цей широко визнаний цього року тренд збережеться і наступного. Ми побачимо сайти, упаковки та багато іншого в яскравих та оптимістичних тонах — це допоможе споживачам подолати втому, спричинену пандемією.

Сайти-приклади:

Анімація та прокручування

Прокручування, адаптоване до очікувань користувачів і спонукає їх продовжувати прокручування, це те, за що варто боротися.

І скролітеллінг — комбінація розповіді історій та прокручування — який дозволяє розповідати захоплюючі, захоплюючі та приємні історії, може бути потужним засобом досягнення цієї мети.

Сайти-приклади:

Бруталізм

Цього року повернувся бруталізм — стиль був популярним у минулому. Він також повинен зберегти свою популярність або в оригінальній формі, або в дещо інший різновид, такий як кітч (Kitsch) і необруталізм (Neobrutalism).

Ось сайти приклади:

Чіткі межі

З їхньою допомогою ми можемо надати користувачеві дещо інший вид оформлення сторінок. Чіткі межі надають сайту реалістичного вигляду і зроблять його привабливим. Такий стиль чудово впишеться в будь-який мінімалістичний проєкт і доповнить його тонкими та лаконічними лініями.

Сайти-приклади:

Інтерактивні шрифти

Шрифти — це невід'ємна частина будь-якого дизайну: вони можуть як поліпшити його, так і зробити поганим при неправильному використанні. В цьому році буде більше інтерактивних шрифтів — тих, що змінюються залежно від ситуації.

Сайти для натхнення:

Рекомендуємо публікацію по темі

Що стосується стилів, які можна назвати класикою — це Мінімалізм та Flat. Тут під який бізнес не зроби ці стилі, для користувачів все буде зрозуміло, і сайт буде затребуваний)

Але що стосується того, як обрати свій стиль, в якому тобі буде більш комфортно?

На мою думку, це вже справа смаку кожного)

Допустимо я, мені подобається стиль мінімалізму, але не всі проєкти роблять у цьому стилі, і я на це вплинути ніяк не можу.

Скільки замовлень — тільки й стилів. Кожен клієнт зі своїм бізнесом приходить до нас, як до фахівців, які можуть підказати найкращі рішення і, звичайно, ми повинні зважати на їх естетичні смаки.

Я до чого не всім клієнтам подобається мінімалізм, тому я вважаю, що обрати стиль можна, але це безглуздо)

Але якщо все ж таки є стільки стилів, де шукати хороші рішення?)

Я своїм студентам даю доповнення до звичайних домашніх завдань — потрібно переглядати на сайті awwwards 2-3 сайтів, робити скріншоти секцій, що сподобалися, і додавати їх до проекту Figma. Обов'язково підписуючи фотки посиланням на сайти, щоб була можливість подивитися й інші блоки в стилі, що сподобався.

По-перше, це допомагає бути в курсі, що зараз модно і бути в ногу з часом. Пропонувати клієнту свіжі ідеї та, можливо, запропонувати стиль, який буде новим серед конкурентів нашого клієнта.

По-друге, це допомагає напрацьовувати комбінації складу композиції. Про композиції можна говорити довго, але я вважаю, що поповнювати варіації новими композиціями — це гарна ідея навіть для тих дизайнерів, які вже працюють.

Рекомендуємо курс по темі