Про благодійний проєкт для родин ВПО Західного Донбасу

Про благодійний проєкт для родин ВПО Західного Донбасу

  • 7 лютого
  • читати 5 хв
Марія Ломінська
Марія Ломінська Content Manager у Hillel IT School

Створювати макети сайтів, робити лендинги та писати Front-end сайту вміє команда підлітків з Західного Донбасу. А ще програмувати на Python та створювати логотипи й іконки. Все це стало можливо завдяки спільному проєкту з Центром громадської активності Західного Донбасу.

Ми запустили безкоштовний повний курс для підлітків з родин ВПО та військовослужбовців.

Ці дівчата та хлопці вже пройшли навчання та починають створювати свої перші роботи, а ми щиро радіємо їх успіхам.

Цехместрук Єгор, 14 років

Мене звуть Єгор, мені 14 років, я закінчив курс з розробки.

Я з міста Сєвєродонецька Луганської області, зараз проживаю в Павлограді. Мені подобаються комп'ютерні ігри, сама тематика комп'ютерів, тому я й обрав цей курс. Викладачі на курсі дуже ввічливі, завжди допоможуть та пояснять тему, яку погано розумієш.

Далі я, можливо, піду на ще один курс, щоб сильніше розвити комп'ютерні навички, тому що я хочу працювати розробником сайтів. А поки зараз мені допомагають отримані на курсі знання — наприклад, те, що ми зараз проходимо в школі, я вивчив ще кілька місяців тому на курсі.

Цехместрук Єгор

Кіносян Софія, 11 років

Я з Павлограду, навчаюсь у школі та займаюся кей-поп танцями. Ще я додатково вивчаю англійську мову та разом з мамою чекаю на тата з війни.

Новим та цікавим було для мене створювати вебсторінки. Далі хочу ще більше поглибити знання через практику.

Кіносян Софія

Іващенко Олександр, 11 років

Я живу в селі Богуслав. Навчаюся у 7 класі. У вільний час вчу англійську і німецьку мову, відвідую секцію дзюдо. І встиг все це поєднувати з курсом в Hillel IT School.

Мені все сподобалось: приємні, ввічливі і розумні викладачі, можна займатися онлайн, що дуже зручно й актуально в наш час.

Я ще не знаю, що буде в майбутньому, і ким я буду працювати, але ці знання точно зайвими не будуть. Дякую всім за таку можливість отримати досвід програмування.

Мрію про Перемогу, про мирне і щасливе життя!!!

Іващенко Олександр

Важливість реалізації цього проєкту підкреслила Інна Безверха, керівниця Центру громадської активності Західного Донбасу.

Західний Донбас — це регіон, котрий один із перших приймав внутрішньо переміщених осіб не лише з повномасштабного вторгнення у 2022 році, а ще з 2014.

Тому велику увагу приділяємо реалізації проєктів, які допомагають адаптуватись та реалізуватись гостям нашого регіону. Активності нашого Центру охоплюють дітей, молодь, людей старшого та похилого віку. Для нас важливим напрямком діяльності є робота з родинами військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб.

Таким чином ми хочемо підтримати їх. Одним з таких прикладів стала співпраця з Hillel IT School.

Чому вони? Бо прогресивні, сучасні, дружелюбні та відповідальні. Ми вдячні за партнерство та навчання наших дітей. Завдяки цьому курсу 10 підлітків ознайомились зі створенням сайтів та вже зараз удосконалюють отримані знання.

Впевнені, що цей проєкт не останній у нашій співпраці!

Рекомендуємо курси по темі