G*INCUBATOR: як створюється майбутнє стартапів в Україні

G*INCUBATOR: як створюється майбутнє стартапів в Україні

  • 9 лютого
  • читати 3 хв

Маєш ідею для створення власного стартапу чи хочеш стати частиною команди, яка створить свою унікальну історію? ✨

Тоді тобі в G*INCUBATOR— місце, де найсміливіші ідеї перетворюються у реальні проєкти 🦾

Тут народжуються та розвиваються українські стартапи, які зовсім скоро зможуть змінити світ, а ти вже зараз можеш стати частиною цієї історії 💙

G*INCUBATOR — це спільний проєкт Hillel IT School та підприємницької екосистеми G*AGGREGATOR.

Рекомендуємо публікацію по темі

Якщо коротко, то за півроку існування G*INCUBATOR досягла:

  • 10 стартапів у програмі

  • 20+ учасників програми

  • 10+ експертів

  • 20+ івентів з розвитку стартапів

Детальніше про цю ініціативу та чим вона зараз живе розповів Гліб Максименко, співзасновник та CEO G*INCUBATOR.

Яка глобальна мета проєкту?

Мета проєкту полягає в тому, щоб створити таку систему, при якій будь-яка людина могла би звернутися до нас, в G*INCUBATOR, і ми допомогли би їй зрозуміти, як вона може проявити себе в стартап- та підприємницькій екосистемі.

Для когось — це стати стартапером і реалізувати свою ідею, з чим ми й допомагаємо. Для когось — це допомагати стартапам своїми послугами, знаннями та експертизами. А для когось — це можливість інвестувати в стартапи.

Якщо говорити більш масштабно, то на рівні України ми хочемо змінити підхід до способу ведення бізнесу. Ми хочемо дати молодим активним людям можливість і наставництво для того, щоб полегшити їхній шлях до підприємництва.

А ще мета G*INCUBATOR — це продовжити формувати в Україні нове покоління етичних та порядних підприємців.

Які досягнення з моменту запуску цього проєкту

У нас наразі є 10 стартапів, які до нас долучилися.

З наших здобутків це те, що ми налагодили свою систему так, що ми не запускаємо тимчасові програми, а постійно працюємо з індивідуальним підходом до кожного проєкта. Ми передаємо учасникам наш ексклюзивний шаблон персонального простору в Notion, в якому вони можуть вести свій проєкт. І це дуже сильно полегшує запуск стартапів.

Тому наше перше досягнення — це те, що ми розробили систему, яка дозволяє будь-кому оформити свою ідею в стартап, щоб і самостійно зрозуміти, і іншим дати розуміння взагалі, про що цей стартап, і що вони хочуть реалізувати.

З якими складнощами зіткнувся проєкт

Ми зіткнулися з тим, що не всі в Україні розуміють, що таке стартапи. І багато людей думають, що це стосується виключно інноваційних технологій.

Але зазвичай стартапом можна назвати будь-яку діяльність, в якій є щось нове. Це може бути нова бізнес-модель або новий формат комунікації. Наприклад, з покупцями чи з постачальниками.

Тобто щось таке, що вас відрізняє від інших гравців на ринку. І це один з критеріїв, який є у нас в G*INCUBATOR. Необхідно мати такий проєкт, в якому є щось унікальне.

А потім на початковому етапі, ми допомагаємо стартапу зрозуміти, чи потрібен світу такий продукт, який він пропонує, чи закриває він потреби користувачів.

Якою ще діяльністю займається G*INCUBATOR?

Саме через те, що не всі розуміють, що таке стартапи і як вони працюють, ми започаткували таку діяльність, як проведення різноманітних івентів, тренінгів, екскурсій та ігор.

Все це для того, щоб показувати людям, що стартап — це бізнес, але зі своїми особливостями. І ми вважаємо, що кожен може стати частиною команди на тій ролі, яка людині буде цікава.

Якщо ви, наприклад, дизайнер, який ніколи в житті не думав ставати підприємцем, прийняти участь в стартапі або займатись власним проєктом, це не перешкода.

Ви завжди можете долучитися до стартапу, щоб розробляти унікальний продукт разом з командою та разом з G*INCUBATOR.

А ще G*INCUBATOR шукає нові стартапи, людей в стартапи, що існують, людей в свою команду та експертів, які хочуть допомогти.

Тож пиши в інстаграм або на сайт та стань частиною IT майбутнього України!