Читаємо у липні: котики, нетворкінг, сильні жінки й мінімалізм

Читаємо у липні: котики, нетворкінг, сильні жінки й мінімалізм

  • 18 липня
  • читати 10 хв
Оксана Томашенко
Оксана Томашенко Content Manager у Hillel IT School

Як ваші читацькі плани на 2024 рік? Ще половина року попереду і встигаєте надолужити час та прочитати декілька книг (або десятків книг!). Запитали наших колег, що вони читали в червні з нон-фікшину та які їхні враження.

📗 «Універсальна теорія котиків в інтернеті. Як культура впливає на технології і навпаки» Еліз Вайт

Для кого: маркетологів, smm-ників, копірайтерів та для всіх, хто цікавиться технологіями, програмуванням і котиками.

Оксана Томашенко, Email Marketing Manager Hillel IT School: «Книга перевершила мої очікування. Думала, що це буде просто веселеньке чтиво про котиків і меми. Насправді ж я дізналася, як формувалася культура гіків, про перші сайти й форуми. Не так давно доступ до мережі інтернет був лише для “обраних” і чужакам там було не місце. Такий екскурс в історію пояснив мені, чому існує безліч міфів про розробників як відлюдькуватих і закритих осіб.

Але без котиків не обійшлося! Дізналася про кількох найвідоміших, які свого часу були героями мемів та людських сердець. Книга спонукала мене копнути глибше, після неї я почала регулярно вивчати програмування та його теоретичну базу».

Купити книгу: https://www.yakaboo.ua/ua/kniga-universal-na-teorija-kotikiv-v-interneti-jak-kul-tura-vplivae-na-tehnologii-i-navpaki-eliz-va.html

📙 «Ніколи не їжте наодинці та інші секрети успіху завдяки широкому колу знайомств» Кейт Феррацці

Для кого: власників бізнесу, директорів, менеджерів і всіх, хто не живе на безлюдному острові й часом комунікує з людьми.

Сергій Фомін, Head of IT Department Hillel IT School: «Мені сподобалася книга. Вона про те, що необхідно завжди розвивати свою мережу контактів та знайомств. Нетворкінг — це зовсім не про мене, але щоразу переконуюсь як це важливо і ця книга додатково мене мотивувала робити кроки в цьому напрямі.

Знайомства дуже важливі. Як для побудови кар'єри, так і для просування компанії. Думаю, кожен із нас у цьому переконувався навіть на банальних побутових прикладах. Книга трохи деталізує та формує розуміння того, як працюють ці знайомства. Мені вона видається досить корисною».

Купити книгу: https://www.yakaboo.ua/ua/nikoly-ne-izhte-naodynci-ta-inshy-sekrety-uspihu-zavdjaki-shyrokomu.html

📕 «Жінка, яка має план. Життя, сповнене пригод, краси й успіху» Мей Маск

Для кого: жінок і чоловіків, яких надихають біографії відомих людей та батьків, які хочуть виховати щасливих дітей, що не бояться мріяти.

Вікторія Слободянюк, Chief Financial Officer Hillel IT School: «Було дуже цікаво прочитати біографію жінки, яка виховала Ілона Маска. Крім Ілона у Мей було ще 2 дитини: донька — Тоска Маск (режисер, продюсер, власниця власної кінокомпанії) та Кімбал Маск (ресторатор, відкриває заклади з концепцією "з ферми на стіл"). У книжці вона розповідає історію свого життя, починаючи з дитинства. Що вклали в неї батьки, як і чому люблячі батьки видали її за чоловіка-тирана.

Деякі факти з її біографії вражають, як ще дитиною її батьки разом із нею і ще з чотирма дітьми їздили по пустелі місяцями. У Мей є сестра-близнючка і вони зіграли весілля в один день. У книзі описуються те, як вона йшла до свого успіху і як вона виховала таких успішних дітей. Для цього вона просто дозволяла їм займатись улюбленою справою. Вона пише, що до 12 років її діти вже визначилися зі своїми захопленнями, які пізніше стали справою життя кожного з них».

Купити книгу: https://www.yakaboo.ua/ua/zhinka-jaka-mae-plan-zhittja-spovnene-prigod-krasi-j-uspihu.html

📘 «Digital Minimalism. Choosing a Focused Life in a Noisy World» Cal Newport

Для кого: офісних працівників і всіх, чия робота або навчання передбачає тривале використання гаджетів протягом дня.

Володимир Камінський, Technical Manager Hillel IT School: «Ця книга дуже доречна в наш час, коли спокуса "залипнути" й посидіти в якійсь соцмережі більша, ніж зробити щось у реальному світі. У книзі пропагують активну діяльність на заміну пасивного споживання. Цифрове прибирання можна зробити, скинувши налаштування телефону або змінити його на новий. Дійсно працює, багато програм уже не повертаються».

Купити книгу: https://www.yakaboo.ua/ua/digital-minimalism.html

До зустрічі в серпні з новою підбіркою книжкових порад!

Рекомендуємо публікації по темі