5 найкращих книг з Python для початківців

5 найкращих книг з Python для початківців

  • 7 листопада, 2022
  • читати 15 хв

Отже, ви вирішили вивчити Python.

Гарний вибір!

Python — це потужна, універсальна мова програмування, яка використовується у всьому: від веб-розробки до науки про дані та машинного навчання. Його також легко читати, тому він однаково добре підходить як для новачків, так і досвідчених програмістів. Крім того, навички Python мають великий попит, тому додавання його у ваш технічний стек може відкрити двері для багатьох можливостей працевлаштування.

Але є чому повчитися. Онлайн-курси, такі як наш курс Python Basic, допоможуть вам здобути багато навичок, які знадобляться протягом усієї вашої кар'єри.

Якщо хочете допомоги в опануванні програмування мовою Python, книги стануть гарним доповненням вашої освіти.

Щоб по-справжньому зрозуміти область, потрібно отримати інформацію з кількох джерел. І іноді книги можуть додати теоретичну базу і стати чудовим джерелом знань, а ще вони дають вам можливість навчатися протягом дня, навіть якщо ви перебуваєте в дорозі.

Ділимося п'ятьма книгами з програмування на Python, які допоможуть вам пройти шлях від новачка до експерта.

Ми радимо ознайомитися з цією літературою мовою оригіналу, щоб отримати максимальний обсяг знань безпосередньо від автора та прокачати свою англійську.

Рекомендуємо публікацію по темі

Якщо ви зовсім новачок у програмуванні

Якщо ви починаєте з нуля, почніть із книги «Програмування на Python: введення в інформатику» Джона Зелле. Це хороша основа — класичне введення у програмне мислення за допомогою Python.

«Програмування на Python» досліджує основи комп'ютерних наук, програмування, проєктування та вирішення проблем простим для розуміння способом. Ви також навчитеся писати прості програми на Python, і це допоможе вам розвинути здатність мислити як програміст.

Втім, цю книгу можна розглядати не як посібник для програмування на Python, а як введення в мистецтво програмування.

Якщо ви хочете дізнатися про реальні приклади використання

Книга Зеда Шоу «Легкий спосіб вивчити Python 3» буде корисною для тих, хто хоче глибше зануритися в програмування на Python.

Один тільки підзаголовок англійського видання чого вартий — «Дуже просте введення в жахливо гарний світ комп'ютерів та коду»!

Це книга для навчання на прикладах, яка дійсно корисна для практики на додаток до основного навчання.

Книга є збіркою з 52 вправ. Ви повинні прочитати код і точно набрати його, виправити помилки в коді для кращого розуміння і подивитися, як працюють програми.

Ці вправи допоможуть вам зрозуміти роботу програмного забезпечення, структуру добре написаної програми, а також те, як уникнути та знайти типові помилки в коді.

Якщо ви бажаєте всебічного введення в Python

Якщо ви бажаєте краще зрозуміти розширені функції Python, ознайомтеся з «Вивчаємо Python» Марка Лутца.

Ви навчитеся використовувати останні версії Python, а також орієнтуватиметеся в типах об'єктів, пакетах коду, моделях обробки винятків та інструментах розробки, таких як декоратори та метакласи, навчитеся писати організований та ефективний код.

Це також чудове введення в об'єктно-орієнтоване програмування.

Якщо ви хочете автоматизувати завдання

«Автоматизація рутинних завдань за допомогою Python» — хороший вибір, якщо ви тільки починаєте, але це також зручний ресурс, який може допомогти вам протягом усієї вашої кар'єри.

Якщо ви виявите, що постійно маєте справу з завданнями, що повторюються, книга може вам підійти. Ви дізнаєтесь, як створювати програми Python для автоматизації керування файлами, оновлень електронних таблиць Excel, нагадування електронною поштою, текстових повідомлень та завантаження контенту з Інтернету.

Якщо ви хочете дізнатися про машинне навчання

Нарешті, ми маємо «Введення в машинне навчання за допомогою Python. Керівництво для фахівців із роботи з даними» Андреаса Мюллера та Сари Гвідо. Як випливає з назви, ця книга відмінно підходить для всіх, хто хоче вивчити використання Python у машинному навчанні.

Ви не тільки дізнаєтеся про основні концепції та різні типи алгоритмів, але також дізнаєтеся, як використовувати Python для створення програм машинного навчання.

Якщо ви просуваєтеся кар'єрними сходами до Data Scientist, ця книга стане ідеальним доповненням.

Рекомендуємо курс по темі

Дізнайтесь більше про Python

Кожна з цих книг розповість вам більше про Python і допоможе розвинути ваші навички програміста, але ніщо так не прискорює навчання, як практика 😉

Рекомендуємо курс по темі