Як стати програмістом C# і заробляти більше всіх?

Як стати програмістом C# і заробляти більше всіх?

  • 6 жовтня, 2021
  • читати 5 хв
Ярослав Меньшиков
Ярослав Меньшиков Senior Full Stack .Net Developer у ГисАвто

Перше, що ви повинні знати — ви прийняли вірне рішення, обравши C#.

Ця мова програмування ідеально підходить для новачка:

  1. Досить простий синтаксис.
  2. Виконання завдань в будь-якій області програмування: Desktop, Web, Front-end, Back-end, Mobile, Game Development. Це означає, що, освоївши розробку в одному напрямку, вам буде простіше освоїти інший.
  3. Високий попит на ринку. У топ вакансій в даний момент входять 3 мови: C#, PHP, 1C. Вважається, що PHP вимирає (питання спірне), а 1С — це легкий, але тупиковий напрямок тільки для країн СНД. Високий попит C# допомагає легше знайти роботу рівня Junior і Middle.
  4. Компанія Microsoft активно підтримує C#, так що в найближчі 5 років занепаду не очікується.

Як шукати першу роботу

Головною проблемою новачків вважається невелика кількість Junior вакансій.

Схема багатьох компаній з пошуку співробітників приблизно така: знайти програміста Middle рівня і платити на рівні Junior розробника. Завданням новачка є показати себе відразу на рівні Middle розробника, так як пошуки Junior-вакансій можуть зайняти більше часу. Щоб вирішити цю непросту задачу, потрібно отримати практичний досвід.

Моя порада — платні курси онлайн шкіл за обраним напрямом. У мене є досвід викладання в таких школах. І я бачу, що випускникам таких шкіл знайти роботу набагато легше.

Головне — наявність мотивації та знання, де шукати роботу. Якщо ви живете в невеликому місті (не обласному центрі), то потрібно шукати тільки віддалену роботу. Високооплачувана робота зазвичай у великих містах. У наш час деяким помічником в пошуку роботи є covid-19, адже велика частина IT компаній почала шукати програмістів на віддалену роботу.

Рекомендуємо курс по темі

Де вчити C#

Читання книг раджу відкласти на перший рік практичного програмування, так як це займає багато часу і складно знайти корисну інформацію. Набагато швидше вам допоможуть тематичні youtube-канали.

Вашою основною шпаргалкою повинен стати сайт metanit.com. Відкрийте розділ C# і запам'ятовуйте все.

Англійська мова

Вивчення англійської мови — це обов'язкова умова для досягнення максимальних зарплат в сфері IT. Краще почати вивчення заздалегідь.

Мій досвід — це протягом одного року підняти рівень англійської з рівня A2 до B2.

Для цього потрібно 20 хвилин в день на перегляд youtube-каналу «Англійська мова за плейлистами». Там же можна підняти англійську мову з нуля.

Рівень B2 — це мінімальний рівень для роботи в зарубіжних компаніях.

Рекомендуємо публікацію по темі

Розширюйте мережу знайомств!

Вашою основною соціальною мережею повинен бути Linkedin.com — це найкращий спосіб шукати нову роботу. Щоб ваш профайл почав на вас працювати, необхідно заповнити всі ваші досягнення в IT, звичайно, англійською мовою.

Додавайте знайомих, рекрутерів і колег в вашу мережу.

Рекомендуємо публікацію по темі

Беріть участь в хакатонах та інших івентах

Хто не знає, що це таке, обов'язково прочитайте. Використовуйте хакатони як спосіб розширити мережу знайомств, додавайте всіх в Linkedin. Отримали сертифікат учасника хакатону — додайте його в Linkedin.

Провели вебінар, були спікером на конференції — отримаєте сертифікат/подяку за участь і ... так, відразу в Linkedin.

Вивчення алгоритмів раджу починати з досягненням Middle-рівня.

Вирішуйте 2 завдання в тиждень на порталі leetcode.com, і через кілька років зможете влаштуватися в компанії рівня FAANG.

Всім удачі!