Як влаштуватися на роботу в IT без досвіду? 6 дієвих порад

Як влаштуватися на роботу в IT без досвіду? 6 дієвих порад

  • 20 квітня, 2022
  • читати 5 хв
Марина Стягайло
Марина Стягайло HR Projects Officer у Oxford University, Викладач Комп'ютерної школи Hillel.

Якщо ви тільки починаєте свою кар’єру, хочете змінити посаду, галузь, ви можете відчувати себе невпевнено через брак досвіду. Проте пам'ятайте, що кожен професіонал колись на початку своєї кар’єри був на вашому місці.

Якщо ви оберете правильну стратегію пошука роботи — успіх забезпечено.

У цій статті ми розглянемо 6 кроків, які 100 % допоможуть вам знайти першу роботу в ІТ.

Опишить свій досвід правильно, навіть якщо в минулому ви не працювали в IT

Найкращий спосіб це зробити — написати назву компанії, в якій ви працювали, та обов'язково 3-5 задач, які ви вирішували.

Потенційному роботодавцю буде цікаво, як ви вирішували робочі задачі, і це допоможе йому зрозуміти, як ви будете працювати в новій компанії та команді.

За посиланням нижче можна подивитися, як створювати резюме, та побачити приклади резюме програміста без досвіду роботи.

Рекомендуємо публікацію по темі

Підкреслюйте свої soft skills

Погодьтесь, у випадку, якщо роботодавцю потрібно вибрати між двома кандидатами з однаковими професійними навичками, то вибір буде зроблений на користь того, хто володіє ще й хорошими soft skills.

Вигідніше взяти людину, яка може брати на себе відповідальність, любить проявляти ініціативу, керувати процесом, в змозі спілкуватися з командою і слухати співрозмовника.

Рекомендуємо публікацію по темі

Будуйте та розвивайте Networking

Силу спілкування з людьми неможливо переоцінити, незалежно від того, в якій галузі ви хочете працювати.

Зверніться до професіоналів через соціальні мережі, запросіть їх на каву або запитайте, чи є у них можливість поспілкуватись з вами. Запитайте їх, як стати IT спеціалістом, про їх роботу, завдання, які вони виконують, і про те, що б вони порадили тим, хто тільки починає працювати у цій сфері.

Це чудовий спосіб дізнатися більше про кар’єру, яка вас цікавить, а також встановити особисті зв’язки з людьми в галузі.

Стажування та інтернатура — чудова можливість для початківця

Один із способів побудувати кар’єру — це піднятися знизу.

Знайдіть посаду початкового рівня або навіть стажування та нарощуйте свій досвід.

Можливо, це буде не так легко, як тобі хотілося б, але це дасть важливий досвід роботи, який однозначно допоможе в майбутньому.

Мотивація, мотивація та ще раз мотивація

Роботодавці, природно, бажають побачити, що співробітник дійсно зацікавлений в цій конкретній позиції, а не просто шукає роботу для оплати рахунків.

Намагайтесь бути максимально конкретним, пояснюючи, чому ви вирішили працювати в цій сфері. Крім того, обговоріть свої довгострокові кар’єрні цілі під час співбесіди.

Pet проєкт

Створення власних проєктів не тільки продемонструє, що у вас є навички, необхідні для виконання роботи, але це також покаже неймовірну ініціативність.

Це говорить роботодавцям, що ви настільки захоплені роботою, що витрачаєте на неї свій вільний час.

І звичайно, навчання, навчання та ще раз навчання: постійно вдосконалюйте свої навички, отримуйте нові знання, адже галузь ІТ розвивається шаленими темпами.