Де шукати роботу під час війни: сервіси для українців

Де шукати роботу під час війни: сервіси для українців

  • 14 квітня, 2022
  • читати 7 хв
Марія Ломінська
Марія Ломінська Content Manager у Hillel IT School

Після нападу росії на Україну багато українців залишилися без роботи.

Усім нам зараз дуже важливо працювати, щоб годувати свої сім'ї, допомагати армії та близьким та підтримувати економіку нашої країни.

Світова спільнота однозначно висловила свою позицію та надає підтримку нашій країні, біженцям та всім українцям. З'явилися нові сервіси, які допомагають українцям знайти роботу, а вже існуючі проекти надають підтримку українським користувачам.

Ми зібрали добірку ресурсів, на яких українці можуть знайти роботу під час війни.

Jooble

Jooble — міжнародний сайт пошуку роботи, яким щодня користуються мільйони людей у ​​71 країні.

Компанія працює на ринку онлайн-рекрутменту з 2006 року. Сьогодні Jooble входить до ТОП-10 сайтів світу з відвідуваності в сегменті Jobs And Employment.

Компанія запустила проект helpukrainians.jooble.org, який допомагає українцям за кордоном знайти роботу. Інформація на ньому оновлюватиметься щодня.

На сайті розміщують вакансії від перевірених роботодавців у Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії та Угорщині. Крім того, є поради щодо безпечного працевлаштування та шаблон резюме.

Вакансїї на Jooble

Give a Job for UA

Give a Job for UA — проєкт, який закликає роботодавців у всьому світі брати на роботу біженців з України. Його запустили у квітні 2022 року, щоб допомогти мільйонам українців, які через війну виїхали за кордон, працевлаштуватися та зберегти фінансову стабільність.

Ініціативу Give a Job for UA започаткували чотири партнери: Глобальний договір ООН в Україні, платформи пошуку роботи Jooble та Happy Monday та бренд Parimatch.

Вакансії та можливості розміщуються на трьох майданчиках платформи:

Сайт зручний тим, що на ньому можна знайти вакансії в 17 різних країнах, отримати поради з працевлаштування, а ще там зібрані корисні посилання на державні сайти та спільноти українців у кожній країні.

Вакансії на Give a Job for UA

Upwork

Upwork — це всесвітня біржа праці, що об'єднує мільйони компаній із незалежними фахівцями по всьому світу.

На Upwork ви можете знайти роботу в будь-яких компаніях: від стартапів, що складаються з однієї людини, до компанії зі списку Fortune 100, а також з будь-якої спеціальності.

Рекомендуємо публікацію по темі

Вакансїї на Upwork

Fiverr

Ще одна фріланс біржа. На платформі можна пропонувати різні послуги та різний обсяг робіт: дизайн соціальних мереж, розробка логотипу, переклади текстів, розробка та багато іншого.

Рекомендуємо публікацію по темі

Вакансїї на Fiverr

UAtalents

UAtalents це — платформа для працевлаштування для українців, які вимушено покинули свої будинки та переїхали до інших міст України або за кордон. Сервіс був заснований українськими підприємцями у Берліні та зосереджується на публікації вакансій у технологічному секторі.

Вакансїї на UAtalents

Employ Ukraine

EmployUkraine — це некомерційна платформа для пошуку талантів, яка допомагає кваліфікованим українським фахівцям продовжувати працювати, де б вони не знаходилися.

  • Безкоштовне використання
  • 7000+ кандидатів, 2500+ вакансій
  • Вакансії у сфері програмного забезпечення, промисловості, маркетингу, торгівлі тощо.
  • Віддалена робота
  • Повний робочий день, неповний робочий день або за контрактом
Вакансїї на Employ Ukraine

Happy Monday

Happy Monday — це кар'єрна платформа з рекомендаціями щодо компаній, вакансій та розвитку кар'єри.

На сайті є актуальні вакансії із можливістю працювати віддалено або у європейських містах.

Також на сайті є велика база ресурсів, на яких можна шукати роботу. База оновлюється та містить job-сайти, де можна переглядати вакансії за фахом або публікувати свої резюме, та телеграм-канали, де з'являються актуальні пропозиції роботи.

Вакансїї на Happy Monday