Чи можливо працювати в IT-сфері, не вміючи писати код?

Чи можливо працювати в IT-сфері, не вміючи писати код?

  • 27 листопада, 2018
  • читати 3 хв
Юлія Глазунова
Юлія Глазунова Head of Content Marketing Team у KeepSolid

Одного разу вирішила зробити різкий поворот у своїй кар'єрі. Так, це було ризиковано, і близькі напевно подумали в той момент, що я зійшла з розуму. Адже я йшла зі своєї так званої зони комфорту. У мене було все, що могло знадобитися молодому фахівцеві:

  • Стабільність
  • Пристойний заробіток + соцпакет
  • Багато вільного часу
  • Ніяких особливих зусиль на роботі

Звучить непогано, так? Але між рядків цього привабливого списку, можна прочитати «відсутність розвитку». Здавалося б, час є: розвивайся, не хочу! Але ж ні. За роки в таких тепличних умовах здатність вчитися новому «заіржавіла». Усвідомлення такого стану справ і змусило мене діяти.

Всесвіт мене почув і незабаром я отримала запрошення на співбесіду в компанію KeepSolid (в якій працюю і зараз). Ця зустріч і стала відправною точкою у IT-світ, у світ постійного руху і розвитку.

Початок шляху — або як я вчилася розуміти колег

Перші тижні в компанії на позиції «Технічний письменник» я згадую з легким жахом. Це був справжній виклик собі. Слабо розуміючи, про що говорять оточуючі, катастрофічно важко було написати навіть одне речення на задану тему.

Плюси роботи в IT без досвіду

Але були і свої плюси. В таких умовах відмінно розвиваються комунікативні навички. Щоб досягти якісного результату я вдавалася до допомоги вже досвідчених колег, включаючи Support, Marketing, PR, Sales менеджерів і звичайно ж розробників (хто як не вони знають всі технічні деталі продуктів). Зараз ми налагодили спільну роботу з деякими з цих відділів. Таким чином, в блог-постах та на сайтах компанії у нас завжди актуальна інформація.

Рекомендуємо курс по темі

Найпривабливіше — це те, що розвиток і навчання новому в цій сфері ніколи не припиниться

Тексти, які створює контент відділ, орієнтовані на користувачів наших продуктів. Прийшовши в компанію, я дивилася на продукти свіжим поглядом, як би з позиції клієнта. Створюючи черговий юзкейс або мануал, мені доводилося вчитися користуватися додатком і проходити всі кроки самостійно. Дуже добре затриматися в такій позиції, тому що в такому випадку, тексти стають максимально адаптовані і зрозумілі клієнтам з різних країн (з відгуків самих клієнтів).

Ще одним плюсом (найбажанішим для мене) стала можливість розвиватися. Постійно працюючи з величезним пластом невідомої до цього моменту інформації, починаєш помалу розбиратися в новітніх інформаційних технологіях і в інших областях, пов'язаних з моєю прямою діяльністю (наприклад, маркетинг і аналітика). Найпривабливіше — це те, що розвиток і навчання новому в цій сфері ніколи не припиниться.

Так як кожного дня по всьому світу народжуються стартапи, приймаються нові законопроекти і з'являється безліч інших нововведень, в тому числі і технічних.

Звичайно, технічна освіта, навички та знання в цій галузі будуть також великим плюсом. Але якщо ви та сама людина з активною життєвою позицією, це легко надолужити в процесі роботи.

Які ще нетехнічні професії можливі у IT

IT-сфера багата на допоміжні процеси, де потрібні висококваліфіковані нетехнічні фахівці. Мова йде про:

  • Проект-менеджерів
  • HR-фахівців
  • Маркетологів
  • PR-менеджерів
  • Контент-менеджерів
  • Менеджерів з продажу
  • Менеджерів по роботі з клієнтами
  • Дизайнерів

P.S .: У випадку KeepSolid, це ще і івент-менеджер, масажист, няня, офіс-менеджер.

Якщо ви готові ризикнути і зробити різкий поворот у вашій кар'єрі (це того варте!), приєднуйтесь до нашої мультіпрофессіональної IT-команди!