ChatGPT-4: нові функції, візуальне введення, доступність та багато іншого

ChatGPT-4: нові функції, візуальне введення, доступність та багато іншого

  • 15 березня, 2023
  • читати 5 хв
Марія Ломінська
Марія Ломінська Content Manager у Hillel IT School

OpenAI представила нову версію ChatGPT. Як стверджують в OpenAI, це «найпередовіша система компанії, яка надає більш безпечні та корисні відповіді».

На даний момент GPT-4 буде доступний лише за платною підпискою ChatGPT Plus. Поточна безкоштовна версія ChatGPT, як і раніше, буде заснована на GPT-3.5.

GPT-4 також буде доступний як API «для розробників для створення додатків та сервісів». Деякі з компаній, які вже інтегрували GPT-4: Duolingo, Be My Eyes, Stripe та Khan Academy.

Рекомендуємо публікацію по темі

Що нового в GPT-4?

GPT-4 — це нова мовна модель, створена OpenAI, яка може генерувати текст, схожий на людське спілкування. Це покращить поточну технологію, яка використовується у ChatGPT, GPT-3.5.

Згідно з OpenAI, ця мовна модель наступного покоління є більш просунутою у трьох ключових областях: креативність, візуальне введення та довший контекст.

Що стосується творчості, OpenAI каже, що GPT-4 набагато краще підходить як для створення, так і спільної роботи з користувачами над творчими проєктами, наприклад, написанням музики, сценаріїв, технічної документації і навіть «вивчення стилю листування користувача».

Більш довгий контекст також відіграє роль. GPT-4 тепер може обробляти до 25 000 текстових слів від користувача. Ви навіть можете просто надіслати GPT-4 веб-посилання та попросити його взаємодіяти з текстом з цієї сторінки. OpenAI каже, що це може бути корисним для створення довгого контенту, а також «розширених розмов».

GPT-4 тепер також може отримувати зображення як основу взаємодії. У прикладі, представленому на веб-сайті GPT-4, чат-бот отримує зображення кількох інгредієнтів для випікання і запитує, що з ними можна приготувати. Наразі невідомо, чи можна так само використовувати і відео.

Нарешті OpenAI також заявляє, що GPT-4 значно безпечніше у використанні, ніж попереднє покоління. Повідомляється, що він може давати на 40% більше фактичних відповідей, а також на 82% рідше «відповідає на запити про заборонений контент».

OpenAI заявляє, що для досягнення цих успіхів GPT-4 був навчений зворотного зв'язку з людьми, стверджуючи, що працювала з «понад 50 експертами для отримання раннього зворотного зв'язку в областях, включаючи безпеку та безпеку ШІ».

Обмеження

Обговорюючи нові можливості GPT-4, OpenAI також наголошує на деяких обмеженнях нової мовної моделі. Як і в попередніх версіях GPT, OpenAI каже, що в останній моделі все ще є проблеми із «соціальними упередженнями, галюцинаціями та змагальними підказками».

Іншими словами, модель не є ідеальною, але OpenAI каже, що вона працює над цими проблемами.

Чи використовує Bing ChatGPT-4?

Спочатку Microsoft заявила, що новий Bing, або Bing Chat, був потужнішим, ніж ChatGPT. Оскільки чат OpenAI використовує GPT-3.5, передбачалося, що чат Bing може використовувати GPT-4. І тепер Microsoft підтвердила, що Bing Chat справді побудований на GPT-4.

Тим не менш така функція, як візуальне введення, була недоступна в Bing Chat, тому поки не зрозуміло, які функції були інтегровані, а які — ні.

Bing Chat явно був модернізований з можливістю доступу до поточної інформації через інтернет, що є величезним покращенням порівняно з поточною версією ChatGPT, яка може спиратися лише на навчання, отримане до 2021 року.

На додаток до доступу до интернету модель ШІ, яка використовується для чату Bing, набагато швидше, що надзвичайно важливо, коли її додають до пошукової системи.

Рекомендуємо публікацію по темі