Як відеозаписи занять допомагають у процесі навчання

Як відеозаписи занять допомагають у процесі навчання

  • 11 квітня, 2017
  • читати 3 хв
Вадим Друмов
Вадим Друмов CEO у Hillel IT School

У Комп'ютерної школі Hillel ми дбаємо про якість послуг і створюємо комфортне середовище для студентів. На початку 2016 року в усіх класах і конференц-залах всіх філій Школи ми встановили камери і почали записувати заняття. Це був один з перших в Україні подібних дослідів серед навчальних закладів.

Навіщо записувати заняття

Мета такого нововведення — спростити Студентам виконання домашніх завдань. Напевно, всім знайоме це відчуття ще з університетських років: йде лекція, наприклад, з вищої математики, викладач пояснює матеріал, і питань не виникає. Коли приходиш додому, знання вже не такі свіжі і розуміння предмета кудись зникає, і ти не знаєш, з чого почати рішення задачі. Саме в цей момент на допомогу приходить запис уроку.

Плюси та мінуси відеозаписів

Протягом доби після заняття Студенти нашої Школи отримують відеозапис на електронну пошту — це спрощує їх підготовку до наступного заняття на IT-курсах. Вони можуть переглянути відеозапис, згадати пройдений матеріал і виконати домашнє завдання.

Ще одна причина записувати заняття — допомогти Студенту в разі пропуску. У таких ситуаціях Студент може підготувати питання, предметно поспілкуватися з Викладачем і не відстати від групи.

Доступ до відеозаписів занять зберігається після закінчення програми навчання на IT-курсах. Студентам подобається, що можна звернутися до відеозаписів після завершення курсу і навіть в процесі роботи або стажування в IT-компанії.

Але є й інша сторона. Якщо Студенту іноді щось незрозуміло під час заняття, він розраховує, що зможе переглянути запис будинку. З цієї причини Студент не загострює увагу на складному моменті і не ставить питання Викладачеві в Школі. Така ситуація може перешкодити швидкості та ефективності вивчення нового матеріалу. Ми радимо не соромитися задавати питання Викладачеві. Адже набагато легше розібратися у великій кількості нової і складної інформації на занятті, ніж намагатися самостійно зробити це вдома.

Як показала практика, подібний проект хоч і вимагає значних ресурсів для впровадження, але істотно полегшує навчальний процес. Головне, щоб Студенти сприймали відеозаписи як додаткову допомогу у навчанні, а не як альтернативу відвідування занять в Школі;)