Чому її обирають: 7 переваг мови програмування PHP

Чому її обирають: 7 переваг мови програмування PHP

  • 21 листопада, 2017
  • читати 2 хв
Александр Пудич
Александр Пудич Team Lead у SimilarWeb

Сьогодні складно уявити світ без Інтернету і веб-сайтів. Кожен день в мережі здійснюються мільйони покупок, замовляються мільйони квитків і відправляються мільярди повідомлень. Це стало можливим завдяки стрімкому розвитку технологій, одним з основних двигунів якого є, звичайно ж, програмування.

Крім іншого програмування гарно розвиває логічне мислення і творчий підхід до вирішення проблеми. Навчившись програмувати, ви зможете займатися речами, які до недавнього часу здавалися недоступними. Як щодо того, щоб створити свій власний блог або навіть інтернет-магазин? З мовою PHP ви зможете зробити це без будь-чиєї допомоги.

На відміну від інших мов, PHP спочатку створювався для веб-розробки. І ось уже понад 20 років успішно використовується для створення веб-сайтів. Однак він має всі властивості, що й мови загального призначення. Це означає, що, освоївши PHP в достатній мірі, ви впевнено зможете додати в свою скарбничку будь-яку іншу мову програмування.

На сьогоднішній день PHP є найпопулярнішою мовою для серверної розробки. Більше 80% сайтів в Інтернеті працюють на PHP. Наприклад, Facebook і Wikipedia використовують його на своїх серверах.

Чим же обумовлений такий успіх? Є 7 незаперечних переваг мови, що дають відповідь на питання: «Чому обирають PHP?»:

Рекомендуємо курс по темі

1. Синтаксис

Синтаксис PHP інтуїтивно зрозумілий і гнучкий. Він відноситься до C-подібних мов і багато в чому запозичений з Java і Perl. Читання і написання коду буде максимально комфортним для вас.

2. Гнучкість

PHP - вбудована мова, що робить його виключно гнучким для розробки. Вона запускається на більшості існуючих платформ (Linux, Windows, Mac OS) і веб-серверів (Apache, IIS, Nginx). Ви зможете використовувати для роботи вашу улюблену ОС.

3. Масштабованість

Масштабованість має на увазі максимально ефективне збільшення продуктивності системи при додаванні апаратних ресурсів. Простіше кажучи, сайт повинен витримати істотно більші навантаження при розподілі його на кілька серверів. PHP дозволяє домогтися ефективного масштабування при мінімальних витратах.

4. Динамічний розвиток

PHP активно розвивається з 1995 року. Наприкінці 2015-го сталося велике оновлення до 7-ї версії, яка істотно розширила можливості мови і значно збільшила її продуктивність.

5. Документація

PHP відмінно документований. На офіційному сайті можна знайти вичерпну інформацію про всі можливості мови. Кожен метод або функція мови детально описані і містять приклади їх використання.

6. Спільнота

PHP дуже популярний. Тому, якщо у вас виникла проблема, найімовірніше, ви не перший, хто з нею зіткнувся, і знайти рішення в Інтернеті неважко.

7. Перспективи

Найбільша кількість систем керування сайтами та інтернет-магазинів написано саме на PHP, що робить фахівців у цій області вкрай затребуваними і цінними. Це означає, що, освоївши PHP, вам вдасться реалізувати себе як професіонала.

Всі ці переваги зробили PHP одним з найпопулярніших мов для розробки веб-сайтів. Його можливості обмежені лише вашою фантазією. Спробуйте PHP - впевнений, що вам сподобається.