7 причин, чому варто віддати свою дитину в  IT-школу

7 причин, чому варто віддати свою дитину в IT-школу

  • 18 вересня, 2017
  • читати 3 хв
Ганна Олейник
Ганна Олейник

Ми живемо у світі стрімких змін та стаємо свідками безперервних технологічних вдосконалень. Кожного дня з’являються такі технології, які змушують нас по-новому дивитися на звичні речі. Сучасна загальноосвітня система просто не встигає адаптуватися до такого розвитку подій. Та тут на допомогу приходить додаткова IT-освіта. Чому ж сучасній дитині все-таки варто піти вчитися до IT-школи? На це є як мінімум 7 причин.

1. Вчитися як стиль життя

Наш світ змінюється настільки стрімко, що ми не знаємо, яким він буде через рік або п’ять. Гнучкість та здатність до змін стає однією з найважливіших якостей людської особи. А як бути таким, якщо ти не вмієш вчитися? IT — вірогідно, найгнучкіша та активно розвинута отрасль. Вона як ніяка інша дає розуміння багатьох принципів. Головний з них — lifelong learning (освіта протягом усього життя) — несе у собі здатність легко змінюватися, опановувати нове, вбудовувати його у структуру вже існуючих знань, бачити взаємозв’язки та внутрішню логіку.

2. Якісно побудований процес мотивованого навчання

Так як IT-освіта є додатковою, то для того, щоб діти ходили на заняття, засвоювали знання та показували результати, учбовий процес повинен бути цікавим, мотивуючим та надихаючим. Тому заняття будуються по найсучаснішим принципам, де мотивація йде попереду навчання. Тут дитина може обирати те, чому хоче навчитися зараз, потім ставити собі завдання, та тільки потім йому дають інструменти, за допомогою яких він це робить.

3. Класні педагоги

Дитина опиняється у середовищі молодих успішних спеціалістів-практиків. Людей, які люблять свою професію, активних та цікавих, які легко та з задоволенням розповідають, як зробити свій сайт, як написати гру для мобільного, чи, наприклад, чому цей додаток працює саме так та для нього потрібна ця мова, а інший додаток має іншу мету, та через це для його створення використовують іншу мову.

Дитина опиняється у середовищі молодих успішних спеціалістів-практиків

4. Правильна тусовка

Найчастіше IT-школа стає не просто місцем навчання, а простором, де діти знаходять коло однодумців та друзів. Та це якісно інше спілкування та інша компанія, яка об’єднує дітей розумних, мислячих, зацікавлених у розвитку та цілеспрямованих.

IT-школа стає не просто місцем навчання, а простором, де діти знаходять друзів

5. З споживача - у виробники

Дитина не просто дивиться відео, грає у ігри, користується додатками — вона починає розуміти, як вони влаштовані та як створюються. У неї з’являється бажання та цікавість зробити щось своє. Занурюючись у цей світ, дитина вчиться бачити на рівень глибше, та «розбачити» це вже значно складніше.

Залучаючись у світ IT, дитина вчиться бачити на рівень глибше

6. Системне і логічне мислення, навички процес-менеджменту

Системне мислення стає базовою навичкою у нашому світі, де маса інформації та тони контента. Щоб розібратися у всьому цьому потрібна логіка — вміння будувати причинно-наслідкові зв’язки, бачити на кілька кроків уперед та уявляти собі процес у вигляді чіткого алгоритму. Та саме цій дитині неминуче доводиться вчитися, коли він починає вивчати будь-який курс, який так чи інакше відноситься до IT. Оскільки в цьому є його власна зацікавленість, та перед ним стоять його власні живі та реальні завдання — від вчиться мислити системно практично автоматично, поглинаючи цей погляд на світ завдяки спілкуванню з викладачами, процесу навчання, власних спроб та помилок. Та дитині не потрібні для цього глибокі знання математики чи фізики, тому що він починає з основ, за простих речей, та по мірі ускладнення її бажань та завдань, вона вчиться шукати необхідні знання, засвоювати інформацію та не просто запам’ятовувати її, а тут же спробувати на практиці, засвоюючи у систему своїх знань та вмінь.

7. Знайомство зі світом однією з найприбутковіших і успішних галузей

Якщо дитина ще не знайома з цим світом, це гарний шанс для неї подивитися, спробувати та зацікавитися. А якщо їй вже цікаво — краще не чекати закінчення школи та вступу до внз, а зробити так, щоб дитина побачила та відчула цей світ вже зараз, поки їй 8, 10, 12 років. Нехай у неї буде попереду 5-7 років, протягом яких вона зможе спробувати цю професію «на зуб», писати свої перші сайти та ігри, знімати відео, проводити час у колі таких живих, розумних, зацікавлених дітей, як він, так бачити таких дорослих — яскравих, активних, розумних, знаючих себе та люблячих свою справу, — яким вона захоче стати, коли подорослішає.