5 причин, чому бути програмістом круто

5 причин, чому бути програмістом круто

  • 9 листопада, 2017
  • читати 2 хв
Анастасія Загорська
Анастасія Загорська Бренд-менеджер у Hillel IT School

“Кожен у нашій країні повинен навчитися програмувати, тому що це вчить думати”, - Стів Джобс.

Ви завжди возилися з комп’ютерами, любили технології та цікавилися, як все працює? Якщо це так, то комп’ютерне програмування може стати для вас ідеальним заняттям. В цій статті ви знайдете 5 причин, чому варто вибрати кар’єру у програмуванні.

1. Щедрість робочих місць

Оскільки технологічна залежність нашого суспільства посилюється, вочевидь, що сфера програмування буде актуальна це довгий час. По мірі того, як в інших галузях активність знижується, програмування проростає практично у всі сфери життя.

2. Універсальність знань

Завдяки навичкам та знанням, яки ви отримаєте від вивчення програмування, ви зможете побудувати практично усе. Чи бажаєте ви створити програму, яка допоможе вам швидко та легко переіменувати та відсортувати тисячу нещодавно завантажених фотографій з вашої відпустки, або додаток, який буде відстежувати ваші фінанси, ви зможете зробити і це. Програмування також є кращим другом підприємців. Уявіть, що ви втілюєте власні бізнес-ідеї та створюєте веб-сайт чи додаток, який допоможе не тільки вам.

3. Можливо працювати віддалено

Будучи позаштатним програмістом, ви можете працювати усюди, де бажаєте: дома у піжамі, у готельному номері під час подорожі по світу, зі свого улюбленого кафе чи у своєму автомобілі, зустрічаючи світанок. Можливість працювати віддалено дає вам свободу вибору.

4. Бонус до основної роботи

Ви зможете використовувати свої навички програмування, щоб удосконалити роботу, яку ви вже виконуєте. Наприклад, якщо ви бухгалтер, ви можете написати бухгалтерську програму, яка спростить життя вам та вашим колегам. Або якщо у вас є письменницькі здібності та ви бажаєте написати роман, ви можете скласти програму, яка зробить ваш роман інтерактивним.

5. Гуманність + фінансовий профіт

Ви не тільки зможете заробляти гроші, але ще й вирішувати проблеми інших людей та допомагати їм досягати цілей. Оскільки основна ціль комп’ютерного програмування - саме вирішення проблем, можете бути певні, що ви будете надзвичайно цінними для багатьох людей. Ви будете активом, який вони можуть принести на борт, щоб допомогти їм відцифрувати ідею на мільйон доларів чи на мільярд.