Юрій Монастиршин розповів учням міста Южного, як математика допомогла йому створити успішний стартап

  • 2642
  • 3
  • 30 листопада, 2015

У южненський школі, НВК ім. Чорновола, відбулася зустріч із засновником стартапа Looksery, який купила відома американська компанія Snapchat за 150 мільйонів доларів. Організував зустріч, випускник школи, Вадим Друмов, який вже два роки керує Комп'ютерною школою Hillel.

На зустрічі школярі дізналися про те, як високо в світі цінуються українські фахівці в IT-сфері, скільки заробляють молоді хлопці, які працюють у цій галузі і як важлива математика для тих, хто хоче освоїти інформаційно-комунікативні технології.

На зустріч з успішним фахівцем сфери сучасних комунікацій, Юрієм Монастиршиним, були запрошені старшокласники.

Представив керівника стартапу Вадим Друмов. Він розповів школярам про те як двадцатитрирічний програміст зі своїми друзями уклав найдорожчу угоду в IT-історії України.

Також, Вадим розповів про те, як розвиваються IT-технології в Україні. Зазначив, що саме ця галузь на даний момент є найбільш успішною й ефективною в країні.

У минулому році в Україні було 74 тисячі програмістів, в цьому — вже 90 тисяч. Зараз айтишником бути модно, тому що зарплата такого фахівця прив'язана до долара. Наприклад, середня зарплата понад 2 000 доларів. Саме цей факт і приваблює людей у цю галузь. Також в Україні є багато аутсорсингових компаній, які працюють на західні ринки. Одна з найбільших компаній - Luxoft. У ній працює близько 4 тисяч фахівців, це як на Одеському припортовому заводі. В Україні є кілька подібних компаній. За минулий рік IT-індустрія принесла Україні дохід у 18 мільярдів гривень. Остання новина в цій галузі — Джордж Сорос інвестував у компанію Ciklum, вона юридично вважається датською, але фактично основні її офіси знаходяться в Україні. Те, що Сорос інвестував у цю компанію — це ще один кредит довіри Україні
Вадим Друмов

Засновник компанії Looksery — Юрій Монастиршин, розповів школярам про те, чому розвивається IT-індустрія в світі, що потрібно знати для того, щоб розвиватися в напрямку вивчення інформаційних технологій, які предмети в школі можуть допомогти в цьому і в який ВНЗ краще вступити, щоб навчитися думати.

Юрій зазначив, що саме математика необхідна для програміста, проте, незважаючи на те, що не кожен в ній досягає успіху, цю науку не варто боятися. Він також зазначив, що кожен, при великому бажанні може її зрозуміти і осягнути, адже саме математика вчить людину думати. Також програмісту необхідно добре знати англійську мову.

Юрій Монастришин розповів школярам, як почалася його IT-історія:

Будучи в 7-му класі він вирішив бути програмістом і вступати до ВНЗ, пов'язаний з цим напрямком. Але вчасно йому порадили піти вчитися на факультет прикладної математики в Одеський університет. Юрій так і зробив — закінчив ВНЗ і вважає, що зробив правильний вибір, не дивлячись на те, що навчання було дуже складним.

Також Юрій розповів про те, як він з друзями організував компанію, яка уклала найуспішніший контракт в IT-індустрії України.

Будучи ще студентами, він з друзями познайомився з американським інвестором Віктором Шабуровим. Після цього знайомства хлопці вирішили, що будуть займатися популярної галуззю в IT-сфері — доповненою реальністю. Перші три місяці знайомилися з усім, що є в світі в цій галузі. Потім розробляли свій продукт і стали розширюватися. Вийшло, що через рік їх розробка вже могла конкурувати з подібними продуктами в цій галузі в світі. Тому розширилася кількість фахівців проекту, їх тепер більше сорока, і головне — проект купила відома американська компанія Snapchat.

Looksery — це програма для мобільних пристроїв, яка дозволяє в реальному часі змінювати власне обличчя так, щоб красиво виглядати на фото і під час відео-чату. За допомогою програми можна схуднути, погладшати, вирівняти колір шкіри і усунути її дефекти, змінити що завгодно — від кольору очей до форми черепа, накласти на обличчя анімацію мультяшного героя або героя фільму жахів.

Також Юрій розповів про те, що в IT-індустрії зараз збирається величезна кількість грошей, кожна відома компанія в цій сфері коштує десятки, сотні мільйонів доларів, а іноді й мільярди, тому що весь світ зараз зав'язаний на передових цифрових технологіях.

Однак, зазначив Юрій, не варто боятися сучасних вимог і умов програмування, так як в наш час все зроблено для спрощення системи розробки для самих програмістів.

Українські інженери, програмісти, як зазначив Юрій, мають найбільший попит в світі, так як тут дуже сильна математична школа. Однак більшість програмістів виїжджають закордон, уклавши вигідний контракт. Тоді як в самій Україні працюють представництва відомих у світі компаній, що працюють у сфері інформаційних технологій. У цих компаніях працюють тисячі українських айтішників, які з часом все одно їдуть з країни. Все це відбувається через те, що Україна не дає вільно розвиватися найсучаснішому і продуктивному бізнесу, застосовуючи перевірки СБУ.

Одеська команда програмістів, яка розробила найуспішніший на IT-ринку продукт — Looksery також поїде протягом декількох років в Америку для подальшої роботи над новими проектами. Але як зазначив Юрій, в Україні залишиться представництво, яке купило їх компанію.

Таким чином, IT-індустрія не завершує потік нових фахівців в передових технологіях, а тільки продовжує цей нескінченний інноваційний процес.

Джерело: http://repost.com.ua/