Як я влаштувався на роботу у найуспішніший стартап країни

Як я влаштувався на роботу у найуспішніший стартап країни

  • 3 серпня, 2017
Данило Чебан
Данило Чебан Випускник Комп’ютерної школи Hillel, Interactive Engineer у Looksery.

Я давно зрозумів, що за сферою IT майбутнє та перспектив для розвитку у цій області у мене куди більше, ніж у будь-якій іншій популярній сьогодні. Крім того, мене завжди цікавили технології та все, що з ними пов’язане. Тому й вступив до факультету системного програмного забезпечення. Під час навчання в університеті я впевнився (хоча це й не секрет), що освіти, яку дають внз, найчастіше недостатньо для того, щоб стати професіоналом. Вирішив піти на курси програмування у Комп’ютерну школу Hillel та обрав курс Android Dev.

Під час навчання на курсі я почув, що Комп’ютерна школа запускає програму Hillel Evo, яка дає можливість студентам реалізувати свої власні ідеї та отримати досвід роботи в команді та яка абсолютно безкоштовна для студентів та випускників школи. На той момент у мене як раз була ідея, яку я давно хотів втілити, тому вирішив взяти участь у відборі. Удача мені посміхнулася, та мій проект потрапив у трійку кращих.

Процес підготовки проекту

Тут і почалося найцікавіше: підбір команди, розподіл ролей, планування. Зі всім цим нам допомагали ментори — викладачі школи та рекрутер. Спочатку було багато складнощів та незрозумілого, але ми вчилися вирішувати усі завдання командно. Склалося так, що у нас з’явилася гостра необхідність у back-end розробнику та мені прийшлося самому опановувати цю сферу — тут і знадобилися навички роботи з Java, отримані на курсі Android.

Взагалі участь у цій програмі дала мені все необхідне для того, щоб отримати роботу в IT. Протягом чотирьох місяців ми активно працювали над проектом, усе було по-справжньому, як в реальній IT-компанії. У нашій команді, яка складалася зі студентів та випускників, були чітко розподілені ролі: розробники, тестувальники, проджект-менеджери, дизайнери — кожен виконував свою функцію у відповідності до рекомендацій ментора. Реальні онлайн та офлайн мітинги ще більше занурили нас у атмосферу айтішних буднів.

Щасливі учасники програми Hillel Evo під час презентації проектів

За час участі у програмі Hillel Evo я отримав великий досвід роботи у команді, значні навички розробки, отримав багато нових знайомств та уявлення про те, як працює IT-галузь. Ця програма єдина у своєму роді — вона ще під час навчання дає можливість отримати досвід, який потрібен при працевлаштуванні.

Після закінчення роботи над проектом рекрутер (вона спостерігала за моєю працею у рамках програми) запропонувала мені пройти співбесіду у компанію Looksery. Мені здається, наявність досвіду командної праці стала моєю додатковою перевагою серед інших кандидатів. На співбесіді я відчував себе більш впевненим.

Учасники програми Hillel Evo

У результаті я отримав можливість співпрацювати з найуспішнішим стартапом в Україні, який розробив відомі лінзи Looksery. І це мій перший професійний досвід у IT — мені знадобилися не тільки завзятість та цілеспрямованість, але й навички, отримані ще під час навчання. Я зрозумів, що дуже важливо мати досвід саме командної праці та мені пощастило, що я отримав його не виходячи з Комп’ютерної школи.