Стів Джобс представляє iPhone у 2007 році

Стів Джобс представляє iPhone у 2007 році

  • 12 вересня, 2023
  • дивитись 10 хв

«Сьогодні Apple збирається наново винайти телефон», — сказав Стів Джобс, гендиректор компанії Apple на презентації першого iPhone.

Так, і це було понад 16 років тому. І так, ми вирішили згадати цю історичну подію саме сьогодні, у день презентації iPhone 15.

Тоді компанія, яка раніше зосереджувалася на комп'ютерах, змогла змінити долю усіх смартфонів. Цей мініатюрний гаджет виділявся на ринку своїм футуристичним стилем, сенсорним дисплеєм та справжньою мобільною операційною системою iPhone OS. І, звичайно, захвату користувачів не було меж.

Прибравши клавіатуру та заявивши про найкращий пристрій у світі, Джобс презентував це диво.

Отож перший iPhone мав:

  • дисплей розміром 3,5 дюйма — і це був справді гігантський екран тих часів
  • 2-мегапіксельну камеру
  • передню чорну панель і сріблясту металеву кришку з чорною пластиковою вставкою
  • оперативну пам'ять 128 мегабайтів, а обсяг флеш пам'яті в залежності від комплектації — від 4 до 16 гігабайтів
  • важив гаджет 135 грамів

Серед недоліків першого телефону Apple називали відсутність підтримки 3G-мережі; неможливість знімати відео та надсилати по MMS відзняті фото. Камера також помітно поступалася конкурентам — вона не мала спалаху, панорамної та сповільненої зйомки.

Тільки уявіть це зараз, але тоді навіть змінити колір фону робочого столу не можна було, як і копіювати та вставляти текст.

Та навіть попри недоліки iPhone вже тоді завоював серця користувачів, ставши еталоном сучасного смартфона. У 2016 році 7 мільйонів цих телефонів, ціна яких була 499-600$, просто заполонили світ. Саме з цієї крихітки почалась історія створення всім відомих iPhone.

Революція, прорив, зміна світу чи створення нового всесвіту — про цю подію можна сказати що завгодно. А ми ж ділимось з вами частиною великої Презентації, яку для вас переклали українською.

Рекомендуємо публікацію по темі