Вперше в Києві пройшла 6-а конференція ITEM. From code to product. From service to solution.

Вперше в Києві пройшла 6-а конференція ITEM. From code to product. From service to solution.

  • 6 квітня, 2018
  • читати 7 хв

24-25 березня в Києві відбулася Strategy & Practice IT conference, 6-я конференція ITEM. У рамках 2-х днів на одній локації зібралися понад 50 спікерів з 15 країн світу, 700 фахівців з усієї України, експерти з таких компаній-гігантів, як Google, Facebook, Pinterest, Siemens, Microsoft.

У рамках 8-ми потоків поговорили про те, яким повинен бути ідеальний продукт, що потрібно зробити українським компаніям для того, щоб стати кращим постачальником послуг для клієнта, розібрали етапи створення продукту, починаючи з архітектури закінчуючи продажем і масштабуванням. А також розібрали технічну сторону продукту, які нові технології варто впроваджувати і на якому етапі, а від яких і зовсім варто відмовитися.

ITEM успішно відкрила сезон конференцій в цьому році, ставши фундаментальним івентом по контенту, новим знайомствам і відкриттям.

Як це було — дивіться відео з конференції.

Перше знайомство учасників та спікерів сталося на препаті в форматі Speech Bar у популярному київському мьюзік-барі «Дім», де учасників пригощали смачними вегетаріанськими стравами, welcome-пуншем і хорошим настроєм.

Модератором зустрічі і інтерв'юером спікерів став Девід Браун, спікер конференції і CEO компанії Templatemonster. Експерти спілкувалися з учасниками в невимушеній обстановці, робили короткий інтро своїх доповідей і відповідали на цікаві і деколи навіть каверзні питання.

Також учасники мали можливість попередньо зареєструватися на конференцію.

Перший день: Business Day, 4 потоки, ITEM Night

У суботу, 24 березня, конференція відкрила свої двері для учасників. Перший день був повністю присвячений бізнес-доповідям.

Після феєричного Elektro DJ відкриття від Kolya Liner з доповіддю для всіх учасників виступила

Gigi Wang, кейноут спікер конференції, Industry Fellow & Faculty у SCET, Board Member, Past Chair & President у VLAB та Managing Partner at MG-Team, LLC (США).

Gigi Wang, кейноут спікер конференції

Gigi Wang говорила про перехід від лінійного до експоненціального, збори та аналізі даних, глибоке навчання.

Далі конференція продовжилася у рамках трьох потоків доповідей (Business / PM / Product) і паралельно з доповідями пройшли три воркшопи від ТОП-спікерів конференції. Модераторами потоку Business виступили Олена Сусідка і Дарина Омельченко, Co-founder і Marketing Representative Concord Bank.

Потік Business був насичений сильними доповідями:

Simon Saneback розповів у своїй доповіді, наскільки сильно нові технології впливають на бізнес і поведінку користувачів.

David Braun зібрав багато схвальних відгуків від учасників за свою доповідь. «Пешн із май профешен», або чого не вистачає більшості компаній, щоб стати успішними.

Valeriy Krasovskiy виступив з дуже цікавим кейсом про те, як він масштабував свою компанію і перевів її з аутсорсингової у продуктову.

Oleksander Sambuk поділився своїм розумінням того, як масштабувати бізнес.

Stephen Parry (кейноут спікер і людина з 40-річним досвідом у IT) виступив з доповіддю та воркшопом на тему перепроектування компанії, залишаючи її адаптивною, регульованою і гнучкою.

З року в рік, вже 6 років, потік Project Management вважався одним з найсильніших. Цього року організатори ще раз підтвердили це і посилили спікерський склад експертами з України, Німеччини, Чехії.

Fred Williams, кращий спікер 2017 року, став членом програмного комітету конференції, брав участь у формуванні програми, провів безкоштовний вебінар для потенційних учасників і виступив у бізнес-день з доповіддю та воркшопом. Протягом 2-х днів Фреда з кулуарів не випускали учасники.

Ваче Давтян зібрав повний зал учасників на своїй доповіді про щастя і командоутворення за допомогою щастя.

Тимофей Евграшин, спікер, який стоїть біля витоків конференції в якості члена програмного комітету, розповідав про майбутнє України, і що компаніям варто змінити у своїх компаніях, щоб бути конкурентоспроможними.

Продуктовий потік — особлива гордість ITEM, результат наполегливої роботи Сергія Бережного, куратора потоку, компанії Railsware, співорганізатора потоку, і спікерів. Проговорили всі етапи створення продукту, спілкування з інвесторами, масштабування.

John Sung Kim поділився з учасниками хитрощами спілкування з інвесторами і консультував учасників з будь-яких питань протягом всього дня і афтепаті.

Сергій Бережной виступив з доповіддю про кастомізацію B2B продуктів.

Христина Потоцька розповіла про маркетингові хитрощі світових брендів.

А Тамара Кулинкович поділилася унікальним кейсом виведення HR B2B Saas продукту на локальний ринок.

Кожна доповідь була унікальною і пронизаною бажанням експертів поділитися з учасниками своїм досвідом і знаннями.

Воркшопи надали можливість учасникам на місці закріпити знання, ближче поспілкуватися зі спікерами та отримати відповіді на хвилюючі питання.

Три експерта з трьох країн світу:

Fred Williams (Czech Republic)

Stephen Parry (UK)

Alex Wellman (Estonia)
, Head of Marketing e-residency, який виступив з воркшопом про те, як реалізувати свій бізнес і відкрити компанію в Естонії.

Контентна частина перевершила сама себе завдяки програмному комітету конференції.

Організатори також порадували учасників розвагами і печивом під час двох інтенсивних днів навчання.

Всі учасники отримали безкоштовно брендовані картки ITEM від Concord Bank, які дають постійні 5% знижки на квитки ITEM, і 5% на всі фастфуди світу. На своєму стенді партнери пригощали учасників коктейлями і розповідали про спеціальні можливості від банку для IT-фахівців.

Вишенькою на торті стало завершення вечора прекрасної вечіркою ITEM Night.

Aperol лився горою, під пісні групи Brunettes Shoot Blondes і соковиті діджейські сети. Це було так щиро і чудово. Коктейль незабутніх емоцій!

Виступ групи Brunettes Shoot Blonde

Другий день: Technical Day, технічні воркшопи, зустрічі з лідерами думок, ITEM Dnepr

Технічний день став справжнім викликом для організаторів. Три потоки доповідей, запрошені експерти з Google, Facebook, Stanford, Siemens, Pinterest, Microsoft і суперхардкорні доповіді. Все вийшло!

Відкрила цей день знову Gigi Wang, провівши закритий захід для CEO і ТОП менеджерів. Такий обмін досвідом був дуже цінним для учасників.

Потік AI & Data Science відкрив своєю доповіддю фахівець, чию приголомшливу історію успіху прочитали тисячі людей, - Віталій Куліков, Lead Software Engineer Pinterest, ex-engineer Google. Доповідь про оптимізацію пошукових систем, кейс Pinterest.

Інтерв'ю? Були! Цікаву доповідь у форматі інтерв'ю від Алекса Виноградова та Дениса Довгополого про проблеми і можливості в області digital healthcare та носіїв з використанням AI і мобільних технологій.

У потоці мобайл з доповіддю та воркшопом виступив один з найкращих розробників за версією Github Enrique Manas Lopez.

На цьому зоряний список спікерів технічного дню не заканчується, а стрімко набирає обертів.

З доповіддю та воркшопом по машинному навчанню виступила Cynthia Lee, лектор Стенфордського університету і експерт з багаторічним досвідом.

Cynthia Lee, лектор Стенфордського університету

Серед ТОП спікерів Денис Ярец — інженер з Facebook, прямо з Каліфорнії, виступив з цікавою доповіддю про те, як працюють нейронні мережі, приділяючи особливу увагу їх можливостям і проблемам, а також поділився своїм досвідом використання технології нейронних мереж у машинному перекладі.

Irina Vidal Migallon, інженер-розробник з Siemens, розповідала про те, в який момент варто переходити від стандартного машинного навчання в deep learning.

З двома доповідями у потоках AI & Data Science і Mobile & IoT виступив Сергій Байдачний, developer evangelist Microsoft Canada.

Організатори реалізували багато цікавих форматів в рамках конференції.

Один з таких — развіртуалізація з лідерами думок.

Протягом кава-паузи учасники мали можливість поспілкуватися з лідерами думок. На конференції були присутні Дмитро Миндру (Senior Manager у компанії Oracle), Юлія Кескин (Координатор спільноти для ios-розробників в CocoaHeads Ukraine), Ілля Кабачинський (Головний редактор ain.ua), Степан Веселовський (CEO Lviv IT Cluster), Євгенія Беспалова (Founder DEV Challenge), Дмитро Гадомський (CEO Axon Partners), Сергій Марченко (Ex-директор з розвитку Work.ua), Денис Довгополий (Founder at GrowthUP Group) та Інна Стельмах (Співзасновник UTEW).

Компанії, які підтримали конференцію:

Генеральним фінансовим партнером конференції виступив Concord Bank.

Генеральний авіаперевізник - МАУ.

Генеральний HR-партнер - rabota.ua

Партнери конференції: e-Residency, Payoneer, RubyGarage, Campari, De Novo.

Дякуємо всім учасникам, спікерам, програмного комітету, партнерам і всім, хто брав участь в організації однієї з наймасштабніших конференцій в Україні!

А якщо вам не вдалося її відвідати, у організаторів є хороша новина. 14-15 жовтня ITEM 2018 пройде в Дніпрі. Формат також насичений і цікавий, ще більше іноземних спікерів і сюрпризів.