7 причин вивчити Photoshop, або «Та-я-ж-не-дизайнер»

  • 9312
  • 40
  • 5 жовтня, 2023
  • читати 5 хв
Ольга Коцеба UI/UX, graphic designer у DataArt

Зміст

Мабуть, в сучасному світі не зустріти жодної людини, яка б не чула про таку програму як Adobe Photoshop та й взагалі про компанію Adobe. А все тому, що хочемо ми цього чи ні, ми живемо в світі digital, де величезний відсоток інформації ми отримуємо саме в цифровому форматі, що, звичайно, має на увазі неймовірну кількість зображень, фото, віжуалів, відео, реклами і багато чого іншого.

Photoshop перетворює прості картинки в шедеври. Його універсальність зробила його бажаним у всьому світі, тому що це - одна з кращих програм для редагування фотографій. Adobe Photoshop зручний у використанні і надає безліч інструментів, які можна легко і швидко освоїти. Наші очі вже пристойно надивилися і стали злегка розбещеними відносно якісного візуального контенту, особливо після того як на пік популярності зійшов Instagram. Ми легко можемо відрізнити хороше фото від аматорського, так само, як і якісну рекламу від діяльності так званих «майстрів фотошопу».

І як мінімум одна причина з тисячі освоїти цей інструмент — мати можливість виділятися на загальному тлі неякісного візуального контенту, який забруднює нашу середу. А ось ще кілька:

1. Новий спосіб самовираження

Можливо, раніше у вас не було можливості вивчити основи малюнка або записатися на курси живопису, але ви завжди хотіли знайти спосіб покреативити. За допомогою тисяч навчальних програм (tutorials), знайдених в Інтернеті, ви можете легко висловити свої творчі ідеї за допомогою Photoshop. До речі, зі звичайного хобі це може перерости в хороший спосіб заробітку.

У Photoshop можна круто покреативити

2. Можливість навчитися редагувати фото

Photoshop найбільш відомий як інструмент для маніпуляцій з фотографіями. Жодне якісне зображення не пройшло повз середовища Photoshop. Навіть з тієї простої причини, що фотоапарати не до кінця точно передають хоча б те, як наше око бачить кольори, — це допоможе підправити Photoshop. Ви можете піти далі і використовувати свою уяву, щоб створювати сюрреалістичні зображення, або елементарно надавати вашим фотографіям в особистому блозі, Instagram або на сайті гідний вигляд. Адже часто навіть любительське фото можна перетворити в професійне, всього лише правильно його обробивши.

Перетворюйте аматорське фото у професійне

3. Тренувати око

На ваше творче чуття і візуальний смак буде надано позитивний вплив. Адже робота з зображеннями завжди має на увазі хорошу композицію, колір і світло, розташування в просторі, взаємодія об'єктів, співвідношення і пропорції, перспективу і багато інших аспектів. Замість того, щоб годинами і днями вивчати суху теорію по книгам, це все можна швидко відчути на практиці. Таким чином можна без ризику помилятися і створювати безліч різних варіантів одного зображення, щоб в результаті отримати те, яке буде справляти максимальне враження.

Робота з зображеннями передбачає безліч візуальних ефектів

4. Бути у тренді

Однією з найбільш сучасних тенденцій в digital сфері є техніка колажу: від самого простого в SMM до найскладнішого в рекламі або ілюстрації. Цей новий спосіб подачі зображення дозволяє поєднувати і об'єднувати зображення і фотографії, комбінувати їх частини, накладати і поєднувати з різними ефектами і типографікою заради максимальної передачі ідеї і можливості отримати емоційний відгук користувача. Тому незалежно від того, працюєте ви над великим сайтом або просто хочете запостити запис на фейсбуці, цей тренд буде найпотужнішим інструментом.

5. Photoshop – інструмент для бізнесу

Якщо ви хочете створити бізнес на основі власного художнього продукту, Photoshop може допомогти розробити його якісно. Сьогодні, в епоху високих технологій, бізнес електронної комерції поступово зростає. Гарна і «смачна» картинка має велике значення для залучення клієнтів. Ви можете зробити ваші фотографії продукту більш привабливими за допомогою Photoshop і тим самим отримати на них більший відгук навіть на підсвідомому рівні, адже ми завжди схильні проявляти якусь ступінь довіри до естетично приємних продуктів або їх зображень.

Рекомендуємо курс по темі

Красива і «смачна» картинка має велике значення для залучення клієнтів

6. Moodboard і візуалізація

Дуже часто нам необхідно якісно зобразити і презентувати свою ідею, щоб на неї позитивно відреагували. Це може бути необхідно для великої презентації в компанії, приватної зустрічі з колегами, запуску нового проекту або навіть в особистих цілях. Тут можуть стати в нагоді мудборди (moodboard). Набір правильно підібраних, обрізаних та комбінованих зображень допоможе вам максимально передати на екрані те, що ви представляєте у себе в голові. Крім цього ви, нарешті, можете відійти від шаблонних презентацій і створювати якісний унікальний візуальний продукт, щоб по-справжньому захопити увагу глядача.

Мудборди допомагають створювати якісний унікальний візуальний продукт

7. Photoshop – спосіб увійти у сферу веба

Сайти, банери, реклама в Facebook, імейл-розсилки та особисті підписи — все це створюється в Photoshop. Перш ніж сайт стане кодом, він спочатку повинен стати макетом, де можна створювати, змінювати, переміщувати і працювати з будь-якими елементами майбутнього сайту, щоб вибрати найбільш пасуючий стиль і подачу інформації, яка сприятиме розвитку бізнесу.

Перш ніж сайт стане кодом, він спочатку повинен стати макетом

Так що ж можна зробити за допомогою програми Adobe Photoshop? У ньому можна зробити абсолютно все: створювати сучасні текстові ефекти, колажі з фотографій, графіку для сайтів, контент для блогів і соціальних мереж, різні фантастичні зображення, спецефекти, фонові зображення і ще багато всього, що оточує нас кожен день. Хоч часом ми цього навіть не помічаємо.

Photoshop має безмежні можливості, кілька сотень інструментів, тисячі різних функцій, а ефектів - взагалі мільйони. Вивчити його досконало практично неможливо, але освоїти на гідному рівні - цілком можливо.