Як пройти співбесіду в IT-компанії?

Як пройти співбесіду в IT-компанії?

  • 15 грудня, 2015

Закінчивши курси програмування або тестування, ви повні рішучості починати роботу в IT-компанії. Але пройшли першу, другу, третю співбесіду, а вам усе відмовляють… і ви у чималому подиві: “Що я роблю не так?”. Зазвичай, HR-спеціалісти повідомляють причину відмови, але істинну проблему можуть не сказати. Ми хочемо поділитися з вами кількома порадами, про які варто пам’ятати при підготовці до співбесіди. І так, до співбесіди необхідно готуватися :)

Почнемо із загальних, але дуже важливих порад з підготовки до співбесіди:

  • Ознайомтесь з історією та специфікою роботи IT-компанії, в якій ви хочете працювати. Можливо, їх корпоративна культура вам не сподобається і ви передумаєте йти на співбесіду.
  • Визначтесь з конкретною посадою, на яку ви претендуєте. Невпевнених та тих, хто не визначився не балують посадами та гідними заробітними платами.
  • Будьте готові розказати про свій досвід.
  • Переконайтесь, що ваші навички відповідають вимогам до вакансії. Не варто відправляти резюме на посаду Senior PHP, якщо ви Junior Java developer.

Зазвичай співбесіди тривають 30-40 хвилин, але роботодавцю досить 90 секунд для того, щоб скласти про вас враження. 90 секунд!

На 55% враження складається від одягу, загальної поведінки і особливо з того, як людина входить в кімнату. На 38% від мовної грамотності і впевненості і тільки 7% залежить від слів, які ви вимовляєте.

Нижче ви дізнаєтесь, які дії або бездіяльність можуть бути мінусом під час співбесіди.

Для студентів Комп'ютерної школи Hillel регулярно організовуються майстер-класи з підготовки резюме і особливостей проходження співбесід. При закінченні навчання всі студенти Комп'ютерної школи Hillel проходять тестову співбесіду з HR-фахівцями, що дає можливість перевірити себе, так би мовити «на полі бою».

Вчора тестові співбесіди проходили у студентів групи «QA Manual». HR-фахівці з рекрутингового агентства GUID оцінювали soft-skills наших студентів. А викладач Роман Гагарін провів технічну оцінку знань і визначив чотирьох студентів, які будуть проходити реальну співбесіду в компанії Intersog на посаду Junior QA.

Бажаємо їм успіхів!