Хто такий .NET-розробник: навіщо вивчати мову C#

Хто такий .NET-розробник: навіщо вивчати мову C#

  • 15 травня, 2019
Антон Грінченко
Антон Грінченко Випускник Комп'ютерної школи Hillel

В першу чергу, важливо розуміти, що розробник — це не та людина, яка просто пише код. Це та людина, яка живе своєю справою, не стоїть на одному місці, розвивається і йде в ногу з технологіями. .NET розробник — це програміст, який використовує у своїй роботі технології платформи .NET.

З чого почати: мова програмування С#

Треба вирішити, що саме ви хочете отримати в результаті: створювати сайти, працювати з їх оформленням або ж хочеться вирішувати нестандартні завдання і прописувати логіку. Якщо ви вибрали друге, то вам потрібна мова C#.

Тепер пора вирішити, якою мовою back-end`а потрібно працювати. Особисто я почав свій шлях в IT з вивчення мови С#.

Чому варто вибрати навчання програмуванню на C #

Ця мова менш вимоглива до програміста

З першого погляду можна подумати, що код на С# вкрай схожий з кодом на інших С-подібних мовах. Але, варто сказати, що складний код легше пишеться і читається в порівнянні з тим же С++, що може дуже добре допомогти програмісту-початківцю.

Велика кількість вбудованих, готових до роботи, бібліотек

Кількість готових бібліотек С# дуже велика і вони мають за собою велику історію, що означає: вони непогано налагоджені і оптимізовані. Також, безліч стандартних типів даних допомагає практично завжди уникнути бібліотек, які переобумовлюють базові типи.

Збиральник сміття

Створювати додатки на мові C# безпечніше, ніж на С++, так як в ній присутній збиральник сміття і немає необхідності стежити за витоками пам'яті.

Зручність збірки проектів

Збірка проектів на С# набагато простіша, хоча не варто забувати, що це реалізовано на догоду додатковій гнучкості.

Висока швидкість розробки на початкових етапах

C# дозволяє на старті вести розробку в рази швидше, завдяки вищепереліченим перевагам, що допоможе отримати прототип рішення набагато раніше.

Створювати додатки на мові C# безпечніше, ніж на С++

Що таке .NET фреймворк і де він застосовується

С# дає можливість .NET програмісту розробляти досить багатогранний софт: починаючи від звичайних Windows і WEB-додатків, закінчуючи мобільними додатками і комп'ютерними іграми.

На додаток до цього, працювати програма на C# буде всюди, де встановлений .NET Core. А з недавнього часу він працює на Mac і Linux.

Причини, за якими раніше розробники ухилялися від програмування на С#, зникли з появою відкритого вихідного коду. Ось чому C# тепер також рекомендують і для початківців!