Як оформити LinkedIn

Як оформити LinkedIn

  • 9 червня, 2020
  • читати 5 хв
Анастасія Загорська
Анастасія Загорська Бренд-менеджер у Hillel IT School

Не всі дороги ведуть до ідеальної кар'єрі. Ось чому це називається кар'єрною подорожжю — з поворотами і, ймовірно, багатьма уроками, витягнутими на цьому шляху. Те, як ви прийняли цей шлях, має значення для потенційних роботодавців: набір навичок, які ви розробили, то, як ви пройшли через зміни і подолали труднощі, то ким ви стали на даний момент свого життя.

Ваш профіль в LinkedIn служить цифровим і візуальним представленням цієї подорожі і вашого унікального особистого бренду.

Ваш профіль в LinkedIn може бути вашим квитком в різні нові можливості, такі як робота, партнерство, волонтерство або новий бізнес.

Зараз хороший час подумати про те, як ви можете поліпшити свій профіль LinkedIn. Ось кілька пропозицій, щоб ваш профіль сяяв і вабив можливо ваших майбутніх роботодавців.

Виберіть ідеальне фото профілю Linkedin

Профілі без фотографії виглядають неактивними і не вражаючими в результатах пошуку, тому переконайтеся, що знайшли фотографію себе у високій роздільній здатності і відповідну для роботи.

Уникайте супер очевидних селфі або групових фотографій (навіть якщо ви обрізали всіх інших). Постарайтеся не робити свою фотографію занадто напруженою і формальною.

Переконайтеся, що ви посміхаєтеся і виглядаєте добре! Пам'ятайте, ви намагаєтеся продати себе як людину, з якою добре працювати.

Очевидно, що потрібно уникати безглуздих фільтрів Snapchat і Instagram.

Ваша фонова фотографія — це другий візуальний елемент у верхній частині сторінки вашого профілю. Він привертає увагу людей, встановлює контекст і показує трохи більше про те, що важливо для вас. Більш того, правильна фонова фотографія допомагає вашій сторінці виділитися, привернути увагу і запам'ятатися.

Заповніть розділ "Про себе"

Якщо ви відкриті для пропозицій напишіть про це — це зверне увагу можливо ваших майбутніх роботодавців.

Заповніть розділ "Загальні відомості"

Це текстове поле у верхній частині профілю Linkedin, трохи нижче вашої фотографії. Це відкритий простір (не більше 2000 символів), де ви даєте огляд свого професійного життя.

В цьому розділі виділіть свої найбільші досягнення або покажіть свою індивідуальність. Це ваш шанс проявити себе найкращим чином. Це зміцнює ваше перше враження так, як цього не може зробити інший розділ профілю.

Що і як написати — кілька порад

  1. Подумайте про те, що вас найбільше хвилює в професійному плані — що рухає вами крім зарплати?
  2. Опишіть проблеми, які ви вирішуєте чи хочете вирішити, для кого і як — це відмінний спосіб продемонструвати свої навички, галузеві знання або свій стиль роботи.
  3. Наведіть найбільший висновок з вашого розділу Досвід роботи. Переглядайте ваші ролі і об'єднуйте досягнення, які у вас були, якщо можете. Це особливо доречно, якщо ви перебуваєте в середній або пізній стадії кар'єри.
  4. Виберіть історії і слова, які показують, хто ви як особистість, а не просто професіонал. Будь ласка, тільки без цих штампів — відповідальний, комунікабельний, стресостійкий і.т.д.
  5. Розкажіть про своє хобі. Зв'яжіть свої зовнішні захоплення з роботою, якщо можете.
  6. Не бійтеся додавати мультимедіа в цей розділ.
Чому навички, які ви включаєте, важливі?

Додайте досвід роботи

Ось мої поради, як краще заповнити цей розділ:

1. Зв'яжіть свою роботу з компанією.

Коли ви додаєте роботу в LinkedIn, у вас запитують назва компанії, в якій ви працювали.

Якщо у них є профіль в LinkedIn, то LinkedIn зв'яже вашу роботу з цією компанією і відобразить логотип компанії в вашому профілі. Потім ви будете відображатися як співробітник, який працює або працював там.

2. Напишіть про ваші посадові обов'язки. Пишіть тільки про те, що зіграє вам на руку.

Використовуйте 2 або 3 пропозиції.
Не робіть дуже довгий опис — це не зіграє вам на руку.

Навички

У цьому розділі ви можете перерахувати свої навички, і інші користувачі Linkedin можуть підтримати вас за ці навички.

Чому навички, які ви включаєте, важливі?

1. Ваш список навичок показує роботодавцям, на що ви здатні.
2. Список навичок в профілі допомагає іншим людям дізнатися про ваші професійні якості.
3. Коли відкриється відповідна вакансія, роботодавець зможе легко знайти вас.
4. Linkedin може зробити вашу роботу і досвід доступними для роботодавців за допомогою пошуку Google.

У профіль можна додати до 50 навичок. Навички, які отримали найбільше підтверджень, відображаються першими, а не підтверджені навички відображаються відповідно до дати їх додавання. На даний момент розмістити непідтверджений навик в списку вище підтверджених неможливо.

Досягнення

Продемонструйте свою пристрасть до навчання.
Напишіть про вищу освіту з зазначенням організації.
Додайте посилання на сертифікати про курси, які ви закінчили.

Діліться своїм успіхом

Може здатися, що ви хвалитеся своїми успіхами, але LinkedIn — це та соцмережа, в якій дуже важливо писати подібну інформацію.

Якщо ви чогось досягнете, будь то нагорода, успішний проект або високі оцінки в конкретному завданні, напишіть про нього статус і поділіться цим зі світом.

Вам не потрібно зосереджуватися тільки на хороших речах — ви також можете поговорити про проблеми і невдачі, які ви подолали на своєму шляху.

Ви також можете публікувати повідомлення з питаннями, що належать до вашої галузі або темам, пов'язаним з набором персоналу в цілому. Такі теми, як неоплачувана стажування або відгуки про інтерв'ю, як правило, викликають багато розмов.

Приєднуйтесь до груп, пов'язаних з вашою галуззю

Отримайте внутрішню інформацію і дізнайтеся, як ваш сектор працює зсередини, дізнайтеся думку або спеціалізацію чи знайдіть людей, які можуть розповісти вам більше про свою кар'єру. Відстежуйте новини і будьте в курсі подій.

Підсумок

Щоб ваш профіль в Linkedin працював краще на вас, спробуйте опрацювати ці ідеї, переходячи від одного до іншого — і ви виявите, що можете швидко просуватися вперед, навіть якщо ви просто можете виділити кілька хвилин на обідній перерві або вечорами. Після того, як освоїте всі переваги свого профілю в Linkedin, ви будете здивовані тим, як це може змінити як вас, так і майбутні пропозиції по роботі.