5 фільмів і серіалів про космос

5 фільмів і серіалів про космос

  • 4 жовтня, 2021
  • читати 7 хв
Марія Ломінська
Марія Ломінська Content Manager у Hillel IT School

З тих пір, як люди існують, ми дивилися на нічне небо і ворожили, що ж лежить за всюдисущими межами нашої атмосфери.

Колись людство вигадувало міфи, що пояснюють рух зірок, а сьогодні у нас є кіно, в якому ми звертаємося до великих питань: що значить бути людиною? Ми й правда всього лише точка на небосхилі? Або ми одна з багатьох цивілізацій, які ілюзорно вірять в винятковість свого виду?

Ми склали наш топ-5 творів про космос і його загадки.

До зірок / Ad Astra (2019)

IMDB — 6.5

Астронавт Рой МакБрайд подорожує до зовнішніх країв Сонячної системи, щоб знайти свого зниклого батька і розгадати таємницю, яка загрожує виживанню нашої планети. Його подорож відкриє секрети, що кидають виклик природі людського існування і нашого місця в космосі.

Приховані фігури / Hidden Figures (2016)

IMDB — 7.8

Біографічний драматичний фільм 2016 року режисера Теодора Мелфі. Сценарій заснований на книзі Марго Лі Шеттерлі про афроамериканських жінок-математиків, які працювали в НАСА під час космічної гонки.

Героїні фільму працюють в агентстві як «люди-комп'ютери» разом з багатьма найбільшими умами історії. Саме їх команда розраховує запуск астронавта Джона Гленна в орбіту і гарантує його безпечне повернення.

Дороті Воан, Мері Джексон і Кетрін Гобелс Джонсон перетнули все гендерні, расові та професійні кордони завдяки своєму таланту, мрії про щось більше і бажання перевершити все, що коли-небудь було досягнуто людством.

Людина на Місяці / First Man (2018)

Біографічний фільм 2018 року режисера Дем'єна Шазелла, заснований на книзі Джеймса Р. Хенсена «Перша людина: Життя Нілу О. Армстронга».

Сюжет розповідає про життя астронавта і про його шлях до того, щоб стати першою людиною, яка ступила на Місяць, він досліджує жертви і витрати нації і самого Нілу під час однієї з найнебезпечніших місій в історії космічних подорожей.

Простір / The Expanse (2015)

IMDB — 8.5

Дія серіалу відбувається в недалекому майбутньому, Сонячна система колонізована людьми, Марс здобув незалежність, пояс астероїдів розділений на зони протекторату Землі і Марса, а Церера є великим транспортним вузлом і знаходиться під протекторатом Землі. Детективу з Церери Джозефу Міллеру доручають завдання знайти зниклу дівчину Джульєтту Андромеду Мао, дочку впливової людини.

Тим часом офіцер льодового вантажного судна бачить напад на корабель, який подає сигнал сос, вчинене кораблем з Марса. У міру поширення новин про атаку наслідки інциденту загрожують дестабілізувати і без того неміцні відносини між Землею, Марсом і поясом астероїдів.

Місяць 2112 / Moon (2009)

IMDB — 7.8

Дія фільму відбувається в недалекому майбутньому. Сем Белл — астронавт-контрактник, закінчує трирічну одиночну вахту на місячному гірничодобувному комплексі компанії «Лунар».

Його основний обов'язок полягає в тому, щоб збирати і періодично доставляти на Землю запаси гелію-3. Між місячної станцією і Землею немає прямого каналу зв'язку, тому його єдина прямя взаємодія в реальному часі — з GERTY, інтелектуальним комп'ютером, функція якого — задовольняти його повсякденні потреби.

Сем відчуває, що три роки в ізоляції — занадто багато, у нього з'являються галюцинації. Все, що він хоче — це повернутися на Землю, щоб бути зі своєю дружиною Тесс і їх маленькою дочкою Євою.

Після аварії, що сталася, він починає сумніватися в своєму здоровому глузді, потім — в своїй істинної особистості, а потім — в компанії і готовності GERTY робити те, що краще для нього.

Рекомендуємо публікацію по темі