Разом до перемоги України!

Разом до перемоги України!

  • 28 лютого, 2022
  • читати 2 хв

Кожен може допомогти Україні!

Війна об'єднала нас усіх — люди записуються у Територіальну оборону, донатять армії, здають кров та везуть медикаменти.

Стати частиною IT армії

Про її заснування оголосив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України. Він створив телеграм канал, на якому розміщують завдання для боротьби з російскою пропагандою на інформаційному просторі.

Серед наших студентів, випускників та підписників є багато талановитих розробників та спеціалістів з безпеки, які можуть стати корисними країні, наприклад, відправляти російські сайти на відпочинок.

Допомогти можуть не лише технічні спеціалісти — є багато завдань для маркетологів, таргетологів та SMM менеджерів, наприклад, по розповсюдженню відео та по страйкуванню Youtube каналів.

Розповідайте правду в іноземних групах та поміж знайомих, донесіть кожному громадянину РФ, що насправді відбуваєтся в Україні. Зупинимо дезінформацію від російських ЗМІ та покажемо всьому світу правду.

Приєднатися до IT армії

Здавати кров

Під час війни постраждалі критично потребують кров для переливання та медичні матеріали.

На сайті волонтерського руху ДонорUA можна переглянути перелік медичних закладів, де можна здати кров, а також підтримати проєкт грошима.

UPD. Медики просять не йти в центри крові, а реєструватися в донорський резерв і чекати на запрошення. Записуйтеся в резерв на донацію через платформу DonorUA і приходьте в центри крові тільки після того, як з вами зв'яжуться координатори. Зареєструватися в резерв донорів можна за посиланням.

Зареєструватися в резерв донорів

Допомогти фінансово

Ще одна можливість допомогти Україні — допомогти фінансово.

По-перше — поширюйте посилання на пожертвування від Monobank серед іноземних друзів, знайомих, родичів.

Since Russia invaded Ukraine on February 24, people around the world watch the war escalate in real-time, many are left wondering how they can help. Making a donation might seem like a drop in the bucket during these times, but it's a good place to start.

You can help the Ukrainian army in the war with Russia by making a donation from any bank card in the world, clicking a button below

Glory to Ukraine!

Make a donation

Як переказати гроші армії.

Благодійний фонд Сергія Притули

Сергій Притула допомагав армії як приватний волонтер, відколи росія почала окупацію Криму та Донбасу. Він спершу допомагав екіпіруванням, бронею, харчами. Згодом почав забезпечувати підрозділи ще й високоточною технікою, дронами і обладнанням для командних пунктів.

У 2020 році під час пандемії, Сергій створив Благодійний Фонд для допомоги за невійськовими напрямками

У лютому 2022 року, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення, фонд розширив діяльність: був відкритий мілітарний штаб для допомоги військовим та штаб гуманітарної допомоги цивільним.

Зараз мілітарний штаб зосереджений на забезпеченні української армії засобами зв’язку, оптичними пристроями, дронами, БПЛА, транспортом та засобами тактичної медициною для військових.

Але, здається, кожен українець та українка вже знають про Фонд Притули, який збирав байрактари, а потім купив супутник.

Пожертви можна зробити як на офіційному сайті, так і через додатки Монобанк та Приват24.

Зробити внесок у Фонд Притули

Повернись Живим

«Повернись живим» — фонд допомоги армії.

Фонд закуповує обладнання, яке допомагає рятувати життя військових, зокрема, тепловізійну оптику, квадрокоптери, автомобілі, системи захисту та розвідки.

Як пише Фонд, З 2014 року було зібрано на потреби ЗСУ понад 3 мільярди гривень, або понад 110 мільйонів доларів.

Фонд має прозору фінансову звітність. Кожну пожертву та закупівлю можна відстежувати у режимі реального часу.

Зробити внесок у Повернись живим

Допомога для ВПО

В умовах гуманітарної катастрофи солідарність та соціальна підтримка є надважливими. Тисячі житлових масивів були повністю зруйновані, тисячі сімей втратили домівку.

Тож ще один спосіб допомогти країні — надати житло українцям та українкам, які втекли від війни.

Прихисток — це державна соціальна програма, яка передбачає компенсацію для господарів житла.

Тут можна подати заявку на пошук тимчасового притулку, надати притулок у себе людині, яка втратила житло, або ж зробити пожертву у фонд.

Допомогти з житлом

Підтримуйте фонди, які зробили так багато, щоб прискорити нашу перемогу, та пам'ятайте, що невеликої пожертви не буває, та навіть 5 гривень від кожного з нас важливі.

Разом — до перемоги! 💛💙